Beyaz Duvarları Yeniden Parlak Hale Getirecek 4 Kolay Yöntem…Duvarları Daha Uzun Süre Temiz Tutmanın İpuçları…

Posted by

Beyaz Duvarlar Nasıl Temizlenir:

Beyaz duvarlar, bulaşık sabunu veya kabartma tozu ve sudan oluşan bir macun gibi ıslak bir süngerle uygulanabilen ve silinebilen ev tipi solüsyonlarla temizlenebilir. Çok amaçlı temizleyiciler ve sünger gibi ticari ürünlerle de tertemiz beyaz duvarlara sahip olmak mümkün .
Beyaz duvarlardaki lekeleri, lekeleri ve daha fazlasını çıkararak yepyeni görünmelerini sağlayacak birkaç basit yöntem için okumaya devam edin.

Beyaz Duvarlar Ne Sıklıkta Temizlenir?
Duvarlar genellikle temizlenmesi gereken son şeylerdir ve genellikle yalnızca derinlemesine temizlik sırasında veya taşınmak veya taşınmak gibi önemli ev olaylarından önce gerçekleşir . Ancak beyaz duvarlar toz ve kiri diğer boya renklerine göre daha hızlı gösterdiğinden, bunları yılda yaklaşık iki kez veya lekeler ve lekeler ortaya çıktığında temizleyin. Beyaz duvarlar, özellikle çocukların veya evcil hayvanların bulunduğu evlerde muhtemelen daha sık leke temizliği gerektirecektir.

Beyaz Duvarlar Nasıl Düzgün Temizlenir?

Sarf Malzemelerinizi Birleştirin
Yumuşak bir sünger veya mikrofiber bez kullanın , ancak ekstra inatçı lekeler için Sihirli Silgi veya sert bir fırça gerekebilir. Çok amaçlı temizlik solüsyonları, bulaşık sabunu veya kabartma tozu gibi ihtiyacınız olan temizlik ürünleri muhtemelen evinizde zaten vardır.

Tavandan Zemine Toz Almayla Başlayın
Daha yüksek yerlere ulaşmak için duvarları mikrofiber bir havluyla veya uzatılabilir silgiyle tozlayın. Kirlendikçe mendiller arasında durulayın ve sıkın. Çok amaçlı temizleyiciden birkaç sprey ekleyebilirsiniz.

Basamaklı bir tabure, merdiven veya genişletici tozlayıcı olmadan duvarlarda yükseklere ulaşmak için, üst pervaza ulaşmak ve örümcek ağlarını çıkarmak için bir süpürge iyi bir seçimdir. Ayrıca bir vakum ve onun fırça aparatını da kullanabilirsiniz.

Spot Yöntem 1: Çok Amaçlı Temizleyici
Mikrofiber bez, bez veya kağıt havluyla çok amaçlı bir temizleyici kullanın. Sabunlu bir dokuya sahip çok amaçlı bir temizleyici seçin; bunlar, yiyecek veya içecek gibi yapışkan pislikleri toplamak için en iyi sonucu verir. Çok amaçlı temizleme yöntemi, lekeyi hemen yakalarsanız en iyi sonucu verir.

Spot Yöntemi 2: Bulaşık Sabunu ve Yumuşak Sünger

Lekenin üzerine bir miktar bulaşık deterjanı sürün. Yumuşak bir süngeri ıslatın ve lekeyi köpürtün. Birkaç dakika bekletin, ardından ıslak mikrofiber bezle silerek temizleyin. Bulaşık sabunu, evinizin her yerindeki yüzeyler için harika bir temizleyicidir. Çok fazla ağır koku veya diğer sert kimyasallar içermeyen yumuşak bir bulaşık sabunu tercih edin.

İlk denediğinizde çıkmıyorsa işlemi iki veya üç kez tekrarlayın.

Spot Yöntem 3: Kabartma Sodası Ezmesi
İnatçı bir leke için doğal karbonat çözümünü deneyin. Kabartma tozu çoğu leke ve yüzeyde işe yarar.
Biraz kabartma tozu ve bir kase alın; Bir ölçü suya üç ölçü kabartma tozu kullanarak bir macun hazırlayın. Hafif yapışkan bir dokuya sahip olması gerekir, bu nedenle oranınızı buna göre ayarlayın.
Macunu ıslak bir süngerle yavaşça duvara yayın.
Bırakın otursun; ne kadar uzun süre kalırsa o kadar iyi.
Yeterince ıslandıktan sonra lekeyi nemli bir mikrofiber bez veya kağıt havluyla temizleyin.
Leke devam ederse veya aynı zamanda duvardaki kokuyu da gidermek istiyorsanız, su yerine sirke kullanarak karbonat macunu yapmayı deneyin.

Nokta Yöntemi 4: Sihirli Silgi
Diğer yöntemler başarısız olursa melamin silgisine ulaşarak sebat edin. Süngeri ıslatın ve duvarlar temizlenene kadar lekeyi yavaşça silin.

Sihirli Silgi, fırçalama sırasında agresif bir şekilde kullanıldığında fark edilebilir “donuk” bir nokta bırakabilir. Melamin silgileri yalnızca beyaz duvarlarda kullanılmalı; aksi takdirde bu sihirli küçük güç merkezi renkli duvar boyasını kaldırabilir.

Duvarları Daha Uzun Süre Temiz Tutmanın İpuçları
Lekelerin duvara işlemesini önlemek için düzenli olarak nokta temizliği yapın.
Zeminlerdeki kirlerin duvarlara bulaşmasını önlemek için dikkatlice süpürün.
Tavan vantilatörü çalıştırmak evinizin her yerine toz serpiştirir ve bu toz duvarlara yapışır.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir